Werkzaamheden worden gemakkelijker door interne transport.

Intern transport is in veel organisaties onmisbaar. Het zorgt ervoor dat de werkzaamheden binnen de organisatie soepeler verlopen waardoor het bijdraagt aan een maximaal bedrijfsresultaat.

Er zijn veel verschillende interne transportmiddelen die gebruikt kunnen worden binnen een organisatie.  Zo zijn er verschillende manieren om goederen te verplaatsen zoals: Steekwagens,  Heftrucks, kiepcontainers etc.

Steekwagens
Steekwagens zijn enorm handig om dingen te vervoeren over een niet te grote afstand. Steekwagens worden veel gebruikt in magazijnen voor bijvoorbeeld het verplaatsen van dozen. Het is een handig hulpmiddel dat niet veel ruimte in beslag neemt maar toch heel handig is om aan te schaffen.

Heftrucks
Heftrucks is een intern transportmiddel dat wordt aangedreven doormiddel van een motor. Ze worden veel gebruikt in een magazijn en op bedrijfsterreinen voor het vervoeren van goederen. De heftrucks worden met name gebruikt voor het vervoeren van goederen op pallets. Hierdoor kunnen er grote hoeveelheden tegelijk vervoerd worden.

Kiepcontainers
Een ander handig transportmiddel zijn de kiepcontainers. Het is een kantelbak die bevestigd kan worden aan een heftruck en is ideaal voor het vervoeren van losse dingen zoals bijv. Stenen, beton en bouwafval. Kiepcontainers zijn verkrijgbaar er in verschillende varianten en afmetingen.

Gebruik van intern transport
Wanneer er besloten wordt gebruik te maken van interne transport in een organisatie is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er op een veilige en goede manier gebruikt wordt gemaakt van de interne transport. De medewerkers moeten goed geïnstrueerd worden over hoe er gewerkt moet worden met de transportmiddelen. Voor het gebruik van gemotoriseerde transportmiddelen moeten werknemers minimaal 16 jaar zijn.

Interne transportmiddelen maken het werk binnen uw organisatie een stuk makkelijker maar wel als er op een goede en verantwoorde manier mee om wordt gegaan. Laat u bij het aanschaffen van interne transportmiddelen goed instrueren en houdt u aan de richtlijnen en regels van de Arbo-wet.