Alles goed plannen voordat je een schutting plaatst

Belangrijk voordat u de schutting plaatst

  • Controleer of er de mogelijkheid is voor het bouwen van een schutting. Kijk of de afrastering juist is. Een schutting laten plaatsen om vervolgens weer weg te halen zou zonde zijn. In sommige gevallen zal u een vergunning moeten aanvragen. Een bouwvergunning kan ook voorkomen dat je niet per ongeluk de elektrisch kabels of waterleidingen beschadigd tijdens het graven.
  • Welke materialen ga je gebruiken? Gebruik je hout, zorg er dan voor dat je een duurzaam houtsoort hebt. Behandel het product ook goed om de levensduur te verlengen.
  • Welke stijl wil je? Kijk is rond op internet of bij je vrienden of familie wat je mooi vindt. Kies je voor een houten schutting dan kan er gekozen worden voor een rooster, bolle kant en boord aan boord. Denk ook aan de privacy.

Het plaatsen van de schutting

Vind je eigendomslijn. Bepaal de grens voordat je begint. Bepaal de hoogte van de schutting. Houdt er ook rekening mee dat het niet een bepaalde hoogte mag overschrijden. Dat staat eventueel in de vergunning. Gebruikelijk is het om een schutting van 1.80 meter te plaatsen. De hoogte van de schutting is afhankelijk van de diepte die je graaft. Gebruikelijk is het om een derde van de hoogte te gebruiken dus bij 1,80 meter gebruikt u 0,60 meter diepte.

Zet de hoeken/uiteinde af met paaltjes voor de afrastering. Gebruik vervolgend een koord voor de gehele lijn. Is je schutting langer dan bijvoorbeeld 3 meter, zet dan om de paar meter een nieuw paaltje.

Als je de gaten gaat graven gebruik dan een paalgat graver. Graaf tenminste een derde in de diepte. Dus bij 1,80 meter hoog graaf je tenminste 60 centimeter diep. Omdat je tuin misschien niet overal gelijk loopt moet je per paal uitrekenen hoeveel het zal moeten zijn.

Plaats zo’n 10 centimeter grind op de bodem van het gat. Plaats de paal er in en zorg dat de paal recht staat. Vergeet ook niet de hoogte nogmaals te controleren. Als alles goed staat kan je het vullen met cement tot ongeveer twee-derde. Voeg er water bij toe en gebruik een stok voor het mengen. Controleer wederom of de paal goed staat. Zodra het beton is uitgehard kan je het restant opvullen met bijvoorbeeld grond.

Monteer tussen de palen stabiliteitsplanken horizontaal naar elkaar (beneden, midden en bovenaan). Vervolgens kan je de planken bevestigen om de schutting te dichten.

Als laatste moet je de planken behandelen om de levensduur van uw schutting te verhogen. U kunt het gaat schilderen of gewoon een kleurloze behandeling geven zodat het water en vuil resistent is.

Om zeker te zijn van de juiste afstand kan je ook een goede afstandsmeter met laser gebruiken. Die kan je kopen bij https://www.afstandsmeter-shop.nl/afstandsmeter-met-laser.